Bakstugan

Unicornmacarons
19th Jun 2018

Unicornmacarons

Svårighetsgrad (medel)Ingredienser - macarons 300 g mandelmjöl300 g florsocker110 g äggvita 300 g strösocker75 g vatten110 g äggvitaIngredienser - chokladganache/fluff 170 g vit choklad1/2 dl grädde (helst 40%)Vaniljpulver och/eller någon extraktF…

View full story
Båt & Fyrtårta
17th Jun 2018

Båt & Fyrtårta

Svårighetsgrad (svår)Ingredienser - tårtbotten 113.4 g (8 msk) rumsvarmt smör108 g solrosolja402 g socker 5 stora ägg (rumsvarma) 352 g siktat mjöl1 tsk bakpulver1/2 tsk salt (hoppa över om smöret är saltat)1 msk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljpul…

View full story
Unicornsprinkles
9th Jun 2018

Unicornsprinkles

Svårighetsgrad (lätt)Ingredienser 3 äggvitor1 kg florsockerFärg och extraktGör så härVispa äggvitorna och sockret med färg och extrakt tills det blir fluffigt, om det känns för löst kan du alltid tillsätta mer florsocker. Det ska vara så pass tj…

View full story
Citron & Jordgubbsmacarons
30th May 2018

Citron & Jordgubbsmacarons

Svårighetsgrad (medel)Ingredienser - macarons300 g mandelmjöl300 g florsocker110 g äggvita300 g strösocker75 g vatten110 g äggvitaIngredienser - chokladganache/fluff170 g vit choklad1/2 dl grädde (helst 40%)Lite rivet citronskalFärgGör så här - macar…

View full story
Karamell mirror glaze-chokladbakelse
30th May 2018

Karamell mirror glaze-chokladbakelse

Svårighetsgrad (medel), cirka 2 dagars jobbIngredienserBrowniebotten120 g osaltat smör3 stora ägg170 g mörk choklad3 msk kakao1 cup (2.3 dl) socker1 tsk vaniljextrakt1 cup (2.3 dl) mjöl1/4 tsk bakpulverGör så härSätt ugnen på 180 grader.I en kastrull…

View full story
Jordgubbsmilkshake
29th May 2018

Jordgubbsmilkshake

Svårighetsgrad (lätt) Ingredienser 1 liter färska jordgubbar (frysta går lika bra, men då behövs lite extra mjölk)0.5 dl mjölk1/2 L citronglass av valfri sort Gör så här Det enda du behöver göra är att mixa allt!Sugrören hittar du under P…

View full story