icon-star account icon cart icon arrow down arrow left arrow left icon-dropdown icon-decrement icon-increment icon-heart search icon menu icon menu icon icon-scroll-down Email Facebook Flickr Google Plus Instagram Kickstarter LinkedIn Mail Medium Pinterest Print Rdio Reddit RSS Spotify StumbleUpon Tumblr Twitter Vimeo Vine YouTube icon-mastercard icon-visa icon-american-express icon-discover icon-paypal icon-apple

Jordnötsglass

Denna glass är för en riktig jordnötsälskare. Den påminner lite om snickers och vem älskar inte en seg och nötig snickers! :D Är du allergisk kan du alltid byta jordnötssmöret mot något annat, exempelvis jordgubbssylt eller varför inte lemoncurd? Det finns oändligt många kombinationer.

Svårighetsgrad (lätt)

Ingredienser

  • Grädde 1 cup (40%), 2.3 dl, det går utmärkt med 2.5 dl
  • 1/2 cup röd mjölk, 1.1 dl, det går utmärkt med 1 dl.
  • Socker 3/4 cups (450 g)
  • Äggulor, 6 st
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl hackad marabouchoklad

Gör så här

  • I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt. Ställ åt sidan.
  • Förbered ett vattenbad, helst med isbitar. Här ska du ställa kastrullen sen när allt är färdigt
  • Värm upp mjölken och grädden, det får inte koka
  • Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret 
  • Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen
  • Tillsätt choklad
  • Vispa i cirka 7 min
  • Ta bort kastrullen från värmen och ställ över vattenbadet, rör om tills den kallnar
  • Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i minst 8 h. Rör om då och då
  • Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar
  • Under tiden den körs i maskinen tillsätter du jordnötssmöret
  • Ställ in i frysen i ett par timmar

Tips

  • Om du vill servera glassen på ett lite roligare och proffsigare sätt, använd gärna en silikonform
  • Häll upp glassen direkt i silikonformen efter du har kört den i glassmaskinen, dessa hittar du här
  • Ställ in i frysen till den har stelnat, ta ut den i formen och servera direkt
  • Du kan även göra en trendig mirror-glaze och hälla över glassen, recept hittar du här