icon-star account icon cart icon arrow down arrow left arrow left icon-dropdown icon-decrement icon-increment icon-heart search icon menu icon menu icon icon-scroll-down Email Facebook Flickr Google Plus Instagram Kickstarter LinkedIn Mail Medium Pinterest Print Rdio Reddit RSS Spotify StumbleUpon Tumblr Twitter Vimeo Vine YouTube icon-mastercard icon-visa icon-american-express icon-discover icon-paypal icon-apple

Unicornmacarons

Supergoda macarons med härliga pastellfärger. Detta är inspiration från det trendiga unicorn-temat som förekommer i olika typer av bakverk just nu. Man kan inte annat än älska det! Dessa är gjorda på en god italiensk maräng som kan vara lite lurigare än vanlig maräng, men jag lovar er att det är värt besväret ;) Nyckeln till perfekta macarons är att ha ett så finmalet mjöl som möjligt och att låta dem torka innan du lägger dem i ugnen.

Svårighetsgrad (medel)

Ingredienser - macarons

  • 300 g mandelmjöl
  • 300 g florsocker
  • 110 g äggvita
  • 300 g strösocker
  • 75 g vatten
  • 110 g äggvita

Ingredienser - chokladganache/fluff

  • 170 g vit choklad
  • 1/2 dl grädde (helst 40%)
  • Vaniljpulver och/eller någon extrakt
  • Färg

Gör så här - macarons

  • Mixa mandelmjöl och florsocker, detta för att få ett så fint mjöl som möjligt, utan bitar
  • Sila därefter och blanda med 110 g äggvita, ställ åt sidan
  • I en kastrull blandar du strösocker och vatten
  • Koka upp sockerlagen till 115 grader, pensla med lite vatten på sidorna för att undvika kristallisering
  • Samtidigt som detta kokar börjar du vispa äggvitan
  • När sockerlagen når 118 grader tar du bort den från spisen
  • Nu gäller det att hälla en tunn stråle med sockerlag samtidigt som du vispar. Lättast är självklart att använda en köksassistent :)
  • Tillsätt gärna lite smakextrakt
  • Vispa i cirka 8 min, marängen ska ha kallnat
  • Blanda i lite i taget av marängen i den andra bunken med mandelmjölet. Rör försiktigt ner det.
  • Vänd runt blandningen till du får en konsistens som ibland kallas för "the ribbon stage" Den ska med andra ord gå att ringla men absolut inte rinna. 
  • Rör försiktigt färgerna i olika bunkar och varva med de olika färgerna i spritspåsen. Använd inte karamellfärg utan istället en paste, detta finner du här

Gör så här - chokladganace/fluff

  • Värm upp grädden, det får inte koka
  • Häll över hackad vit choklad och smakextrakt/vaniljpulver, samt färg
  • Rör om och låt kallna
  • Jag föredrar att vispa upp ganachen när jag ska använda den till macarons, den blir fluffigare och fastare, vilket passar bra i det här fallet
  • Skulle den bli för hård kan du alltid tillsätta extra grädde (kall grädde)
  • Sprits hittar du här
  • Lådan för macarons hittar du här