icon-star account icon cart icon arrow down arrow left arrow left icon-dropdown icon-decrement icon-increment icon-heart search icon menu icon menu icon icon-scroll-down Email Facebook Flickr Google Plus Instagram Kickstarter LinkedIn Mail Medium Pinterest Print Rdio Reddit RSS Spotify StumbleUpon Tumblr Twitter Vimeo Vine YouTube icon-mastercard icon-visa icon-american-express icon-discover icon-paypal icon-apple

Cotton Candy Bubblegum Cupcake

Svårighetsgrad (medel)

Ingredienser – frostin500 g rumsvarmt smör

  • 1020 g siktat florsocker
  • 2 msk grädde (rumsvarmt)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 5 dl marshmallowfluff (finns att köpa, men vill du göra egen se nedan)

Gör så här

  • I en köksassistent eller med en elvisp, vispa smöret tills det blir fluffigt (ca 5 min).
  • Häll sedan i florsockret och vispa till allt är blandat.
  • Fortsätt sedan att vispa och häll sakta i grädden och vaniljextrakten.
  • Fortsätt vispa i cirka en minut.
  • Tillsätt sedan marshmallowfluffen och vispa till allt är blandat.

Om du vill göra egen marshmallowfluff

  • 2 äggvitor
  • 1 cup glykos (ca 2.3 dl)
  • 1 liten nypa salt
  • 200 g florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt eller annan smak om du hellre vill ha det.

Gör så här

  • Börja med att hälla upp äggvitorna och glykosen i en skål. Tänk på att den måste vara helt ren, alltså fri från fett. Om du har en skål i metall eller glas, så ta hellre det framför plast.
  • Vispa tills det blir fluffigt och får en seg marängliknande konsistens.
  • Tillsätt sedan florsockret och fortsätt vispa.
  • Receptet är lånat från the scran line. Se instruktionsfilmen här:

Ingredienser – cupcake

  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 task salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver ( eller några droppar av någon extrakt som du föredrar)
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg

Gör så här

  • Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  • Blanda sedan alla torra ingredienser och rör sedan ihop det med rumsvarmt smör.
  • Häll därefter i 1 dl av mjölken tills smeten är slät.
  • Vispa därefter resten av mjölken (1 dl) med äggen och rör sedan ihop det med resten av smeten.
  • Häll upp till lite mer än hälften i cupcakeformen, använd helst hårda pappersformar då de ger en snyggare form samt att fettet inte läcker igenom. Formarna hittar du här.
  • Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter, jag brukar alltid kolla efter 20, då brukar de vara färdiga i min ugn.

Tips

  • Tänk på att om mjölken och äggen är för kalla och du blandar det med rumsvarma smöret kommer smeten att skära sig, ställ gärna fram äggen i rumstemperatur ett par timmar innan du börjar baka. Ibland har jag dåligt tålamod så jag brukar påskynda detta genom att lägga äggen i ett glas med varmt vatten från kranen, under ett par minuter. Detta betyder även att mjölken inte bör vara iskall, ibland kör jag den i micron några sekunder. Allt bör alltså vara fingervarmt!
  • När du fyller formarna rekommenderar jag att du fyller dem upp till cirka 80% av formen, om du fyller upp till kanten kommer de att pysa över.

Dekorationer

  • Spritstyll, cupcakeform och sugrör hittar du i butiken. Klicka på spritstyll , cupcakeform eller sugrör för att komma till butiken.
  • Dessa vackra sugrör går att använda till allt möjligt. Här har jag endast satt en bit sockervadd på ett sugrör. Sockervadden finns bl.a på Lidl och ÖB.