icon-star account icon cart icon arrow down arrow left arrow left icon-dropdown icon-decrement icon-increment icon-heart search icon menu icon menu icon icon-scroll-down Email Facebook Flickr Google Plus Instagram Kickstarter LinkedIn Mail Medium Pinterest Print Rdio Reddit RSS Spotify StumbleUpon Tumblr Twitter Vimeo Vine YouTube icon-mastercard icon-visa icon-american-express icon-discover icon-paypal icon-apple

Alla hjärtans dag - pannacotta

Ibland behöver man inte krångla till det. En god vaniljpannacotta med vit choklad varvad med en hallongelé är simpelt och oerhört gott. Vem skulle inte vilja bli överraskad en sån dessert till alla hjärtans dag ;) Tänk på att bara göra det ena lagret först, eftersom det måste stelna i kylen innan du kan lägga i nästa. 

Svårighetsgrad (lätt)

Ingredienser - Pannacotta

  • 5 dl grädde
  • 3 gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk vanilj

Gör så här - Pannacotta

  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
  • I en kastrull blandar du grädden med den vita chokladen och vaniljen
  • När chokladen har smält tar du bort kastrullen från spisen
  • Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i kastrullen
  • Rör om tills allt har smält

Ingredienser - Hallongelé

  • 2 dl frysta hallon
  • 1 dl gelésocker

Gör så här - Hallongelé

  • Tina hallonen och pressa genom en sil för att få bort kärnorna
  • Blanda med gelésockret och värm upp tills det har smält

Sätt ihop desserten

  • För att få den effekt som syns på bilden så ställer du glaset snett i kylskåpet. Jag gjorde en liten rund skål av folié till att luta glasen mot
  • Låt första lagret stelna innan du gör nästa
  • Efter varje lager satte jag glaset lite mer rakt

Recept på macarons finner ni här: https://bakmagasinet.se/bakstuganunicornmacarons/