icon-star account icon cart icon arrow down arrow left arrow left icon-dropdown icon-decrement icon-increment icon-heart search icon menu icon menu icon icon-scroll-down Email Facebook Flickr Google Plus Instagram Kickstarter LinkedIn Mail Medium Pinterest Print Rdio Reddit RSS Spotify StumbleUpon Tumblr Twitter Vimeo Vine YouTube icon-mastercard icon-visa icon-american-express icon-discover icon-paypal icon-apple

Trillingnöt

För dig som älskade den populära trillingnöten från paradisasken. Oh så ledsna många blev när den försvann. Jag har en liten hemlighet, de är vansinnigt enkla att göra själv! Det enda du behöver är skalade hela hasselnötter och choklad!

Ingredienser

  • Hasselnötter (valfritt antal)
  • Marabouchoklad
  • Mörk choklad för garnering

Gör så här

  • Om du inte redan har hela skalade hasselnötter, börja med att rosta dem i ugnen ett par minuter och gnid sedan bort skalen med en handduk. Jag vet, det är supertrist och man får skal över hela köket
  • Ett annat sätt att göra detta är genom att koka 4.5 dl vatten med 3 msk bikarbonat för cirka 2.5 dl hasselnötter, i ett parminuter
  • Häll sedan i alla nötter i ett kallt vattenbad. Sen bör skalet glida av lättare
  • Rosta dem gärna lite i ugnen eller i en torr stekpanna
  • Smält lite av chokladen 
  • Doppa hasselnötterna
  • Sätt ihop dem tre och tre på ett bakplåtspapper
  • Låt dem stelna
  • När de har stelnat doppar du dem med en gaffel i choklad, lägg på ett bakplåtspapper
  • När de har stelnat spritsar du lite mörkare choklad ovanpå, det är inget måste men jag tycker att det blir extra fint :)